Кандидатът на Има такъв народ Илко Стоянов е новият кмет на

...
Кандидатът на Има такъв народ Илко Стоянов е новият кмет на
Коментари Харесай

ИТН с първи кмет и заявка за съставяне на кабинет

Кандидатът на " ИТН "  Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На балотажа в неделя (4 юли) Стоянов победи подкрепения от БСП Румен Томов.

За Илко Стоянов са дали своят вот 55.80 % или 10 406 гласоподаватели, отишли до изборите урни. Досегашният кмет на общината Румен Томов е с 40.93 %, а гласа си за него са дали 7632 гласоподаватели. Малко над 600 гласоподаватели са отбелязали " Не поддържам никого ".

Пред публицисти Илко Стоянов съобщи, че ще бъде кмет на Благоевград и ще се откаже от конкуренцията в парламентарните избори, където е лидер на листата от партията, която го издигна и за кмет на Благоевград.

Избирателната интензивност на частичните локални избори бе 28%. Малко над 18 хиляди души дадоха своя избор от общо 65 хиляди души имащи право на глас. Избирателната интензивност е съвсем непроменена по отношение на първия тур на изборите в община Благоевград.

Междувременно ръководителят на " ИТН " Тошко Йорданов даде поръчка, че партията може да опита да сформира държавно управление след изборите на 11 юли.

След изборите на 4 април, в границите на 45-ия парламент Има Такъв Народ бе втора политическа мощ, само че отхвърли да осъществя втория мандат за сформиране на кабинет.

" Ако се стигне до такава степен, Има Такъв Народ ще показа своите претенденти за министри и министър председател, само че към момента е рано за това и в този момент се приказва наизуст ", сподели сега пред bTV Йорданов.

Според него Слави Трифонов, който се отхвърли от място в листите за идните парламентарни избори, не е човек, който желае персонално власт, а е човек, който желае резултати.

В Министерски съвет ще бъдат деликатно подбрани реализатори на политики, сподели още Тошко Йорданов и допълни, че самият той няма предпочитание да влиза в държавното управление.

Евентуални сътрудници за сформиране на държавно управление на Има Такъв Народ са така наречен партии на митинга - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри, вън! ", с които " има препокриване на цели, това са нещата, които хората желаят ", съобщи също Йорданов.

" Има доста разновидности (за сформиране на правителство), би трябвало да минат изборите, всичко сега е говорене напред и наизуст ", уточни още ръководителят на ИТН.

Според Йорданов към момента е рано да се каже дали " ИТН " ще поддържа Румен Радев за втори президентски мандат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР